Jeśli wynajmujesz któryś z uroczych prywatnych apartamentów lub pokoi w Zagrzebiu, aby w pełni zrelaksować się w chorwackiej metropolii, będziesz potrzebować nieodpartej restauracji, w której będziesz mógł odpocząć po długich godzinach zwiedzania. W centrum, niezbyt ścisłym, ale wystarczająco blisko, jet daleko od tłumu, aby zaoferować spokojne chwile, jest Noel. Restauracja Noel w Zagrzebiu staje się coraz bardziej historią, historią, która oferuje znacznie więcej niż miejsce do wypełnienia dziury w żołądku, historią, która staje się nieuniknioną częścią miejskiego stylu Zagrzebia. Restauracja otworzyła swoje podwoje w 2016 roku na ulicy Pop Dukljan w pobliżu Džamija i jest podzielona na dwie części: restaurację i lounge bar. Bar oferuje zestaw relaksujących chwil dla gości, którzy czekają na swój stolik, w przyjemnej atmosferze, w której każdy szczegół jest przemyślany i mądrze zaaranżowany, aby pomóc Ci zostawić wszystkie zmartwienia na ruchliwych ulicach. Bar Noel oferuje wyjątkowy wybór najwyższej jakości kaw, herbat i koktajli, wybranych na straganach całego świata. A jak świat może zmieścić się w przestrzeni jednej restauracji w Zagrzebiu, zobaczymy również w wyborze dekoracji i potraw w restauracji, która jest importowana z Japonii. Łączą tu zapachy i smaki, które trudno znaleźć gdzie indziej; ośmiornica z policzkami wołowymi, podpłomyki z cielęciną, mięśniami i grzybami, a śmiałość głównego szefa kuchni została już nagrodzona rekomendacją Michelin, dojrzewającą z rekomendacji wiernych już gości Noel. Dwa lata później, tuż obok, właściciele restauracji Noel w Zagrzebiu otworzyli sklep mięsny z mięsem i produktami mięsnymi ze słowiańskiej czarnej świni. Jak twierdzą, autochtoniczna chorwacka rasa oferuje mięso najwyższej jakości, dlatego postanowili promować lokalnych producentów, z którymi współpracują, a także tradycję hodowli i spożywania wysokiej jakości mięsa w Chorwacji. Noel jest otwarty od 10:00 do 2:00, a restauracja serwuje lunch od 12:00 do 16:00 i kolację od 19:00 do 23:00. Rezerwacja pod numerem +385 1 48 44 297
Czytaj więcej
Czytaj mniej