Na ścieżkach rovinjskich przysmaków można się znaleźć, jeśli zarezerwowało się noclegi w Rovinj i okolicy na początku kwietnia lub października. Gastro story of the Rovinj delicacies odbywa się dwa razy w roku i trwa tydzień, wystarczająco długo, aby odwiedzić 15 tawern i restauracji w Rovinju, które połączyły siły, aby opowiedzieć o tradycji Istrii i Rovinja w przygotowywaniu smacznych sezonowych potraw. Wydarzenie organizowane jest przez Stowarzyszenie Rzemieślników Rovinj przy wsparciu Izby Turystycznej Rovinj. Pasztet z okonia morskiego z truflami, istryjskie sajgonki, winogronowa sarmica, mućkalica, maneštra, ombolo, rombo, małże, szparagi, to tylko część kreatywnego i pysznego menu restauracji w Rovinju z lokalnymi potrawami i świeżymi produktami spożywczymi. Promocja Istrii i Rovinja jako miejsca dla smakoszy jest gwarantowana na ścieżkach przysmaków Rovinj w korzystnych cenach za trzydaniowe menu. W cenę wliczony jest kieliszek wysokiej jakości wina z Istrii. Gastro enologiczna przygoda to nie tylko szansa na odkrycie uroków Istrii poprzez pyszne dania, ale także możliwość doświadczenia Istrii i Rovinja w bardziej zrelaksowanym wydaniu przed i po głównym sezonie turystycznym, kiedy gospodarze witają gości i przyjaciół z przyjemnością i z tym, co najlepsze na niebiesko-zielonym półwyspie. Smacznego i na zdrowie!
Czytaj więcej
Czytaj mniej